Skip links

Cinquena edició de Migrats Circ

Share

La cinquena edició de Migrats Circ, el cicle anual de circ i d’arts escèniques per a tota la família, ha arrancat la programació d’Espai Inestable 2023/2024, del dimarts 5 al diumenge 10 de setembre a la plaça Nàpols i Sicília i fins al 24 de setembre amb espectacles de sala. Inestable enceta així la nova temporada i continua amb la seua aposta per aquesta disciplina, amb un total de dotze espectacles de circ internacionals. Durant aquesta primera setmana, Migrats Circ ha reunit a uns 1200 espectadors que ens han acompanyat en aquest inici de temporada.

Espai Inestable ha inaugurat la seua programació per a la temporada 2023-2024 amb la cinquena edició de Migrats Circ, el cicle anual i gratuït de circ i d’arts escèniques de carrer dedicat a tota la família que va prendre la plaça Nàpols i Sicília com a escenari, del 5 al 10 de setembre, i ara continuarà fins al 24 de setembre amb espectacles de sala. Per cinqué any consecutiu, Migrats Circ és el marc on Espai Inestable enceta la seua nova temporada, eixint al carrer per a donar la benvinguda a grans i menuts i enfortir així el seu vincle amb el barri de Ciutat Vella.

“Iniciem la nostra temporada XXI, encara amb el sabor de l’aniversari del nostre projecte. Amb força i decisió i amb l’emoció del primer dia”, afirma Jacobo Pallarés, director de Projecte Inestable. “Som un projecte polític, un projecte que treballa per a millorar culturalment l’entorn en el qual viu. Al cor d’un barri gentrificat i buidat, un projecte escènic lluita per sobreviure i col·locar les seues veus crítiques en la plaça i en un teatre que es transforma”.

Inestable continua així amb la seua aposta per aquesta disciplina, amb un total de dotze espectacles de circ de companyies de dins i fora de la Comunitat Valenciana, les quals mostraran les seues creacions des de diverses tècniques circenses, com els malabars, equilibris, clown, manipulació d’objectes, acrodansa o el màstil xinés, entre d’altres. Nou peces curtes al carrer, repartides en tres blocs durant la setmana que ve, i tres peces llargues que tindran lloc a la mateixa sala, durant els caps de setmana consecutius.

En el primer bloc, dimarts 5 i dimecres 6, es va poder veure la peça ‘Paipai Rouge’ de la companyia madrilenya La Gata Japonesa, un espectacle d’equilibris i màgia. També, des de les Illes Balears, Cia Marilén Ribot amb ‘Cicles’, una peça de roda cyr, on les transformacions de les etapes de la vida, cicles de la lluna i cicles de l’any són la inspiració del moviment d’aquesta roda. La creadora, a més de mostrar el seu treball, ha estat de residència a Inestable dins del programa de Connexions estatals de Graners de Creació. La tercera companyia d’aquest bloc va ser l’alacantina Jacinto Sifon Fontana, amb el seu espectacle ‘El entusiasmo’, una peça que barreja clown, comèdia excèntrica, música i manipulació d’objectes.

El dijous 7 i divendres 8 de setembre va ser el torn de tres companyies més: la italoargentina Autoportante que va mostrar la seua peça d’equilibris anomenada ‘Ruben’ i la Cia Niñas Malditas amb el seu espectacle ‘De cerca’, des de la tècnica del màstil xinés. Aquestes dues companyies són les seleccionades a les residències 2 2 de circ, que cada any ofereixen l’espai de creació Benamil a la serra d’Énguera i Inestable. Per acabar, el creador francés Fabien Courtat presentarà ‘Flowmotion’, va presentar una peça de malabars i manipulació d’objectes.

Durant les jornades del dissabte 9 i diumenge 10, la plaça Nàpols i Sicília va acollir els tres últims espectacles al carrer d’aquesta cinquena edició de Migrats Circ. ‘Vorágine’ de la valenciana Insomnia Nuevo Circo, una peça de malabars; des d’Extremadura ‘El Patio’, un espectacle que fusiona verticals, acrodansa i poesia, del creador Juan Carlos Panduro qui també ha realitzat una residència artística a l’espai de residències Al Grà, dins de Connexions estatals de Graners de Creació, i ‘Letriska Inmóbile’ de la companyia gallega Isla LeTriska amb malabars i clown.

Durant aquesta primera setmana, Migrats Circ ha reunit a uns 1200 espectadors que ens han acompanyat en aquest inici de temporada.

D’altra banda, enguany el cicle presenta també tres peces llargues internacionals que tindran lloc a Espai Inestable, durant els dos caps de setmana consecutius. El dissabte 16 i diumenge 17 de setembre, es presenta ‘Lipika, sobre la creación del caballo’, de la companyia xilena Circo Virtual, un espectacle de circ contemporani creat a partir d’una versió lliure del poema “The Horse” del premi nobel indi Rabindranat Tagore. A través d’una recerca multidisciplinària, que inclou manipulació d’objectes, llançament de ganivets, música, dansa, teatre i mapping, naix un espectacle per a tots els públics.

El divendres 22 de setembre, Inestable acull ‘Chulahoop’ de la creadora argentina Lorena Palazzo. A partir dels malabars i el clown, conta la història d’una singular criatura, Canichesauria, la qual té la tendresa d’un T-rex, la força d’un caniche i la destresa d’un pregadeu religiós i que, des del galàctic oest, ve a deixar els ulls del públic bocabadats amb una gran missió: superar absurds i insòlits obstacles per a arribar a la seua casa en el planeta Saturn.

Tancarà la cinquena edició de Migrats Circ ‘Klink’, de la creadora argentina Marius Dince. Una malabarista. Una scape room. 40 minuts per a desxifrar com sortir. És la primera peça unipersonal de Marius en la qual, a través de rutines malabarístiques, manipulació d’objectes, interacció amb el públic i humor absurd, submergirà als espectadors i espectadores en el seu propi cap.

Per aquestes tres peces llargues a Espai Inestable, l’hora d’inici de les funcions serà a les 18:00h, amb una entrada de 6 euros i entrada gratuïta per a infants menors de 2 anys.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.
explorar
llisca