Skip links

Acollim l’estrena de Nimbes, el nou espectacle de Fil d’Arena que posa en valor el llegat de les dones

Share

Es tracta de la 8a producció de la companyia valenciana om plantegen un viatge interdisciplinar a través de l´herència intergeneracional. L’espectacle podrà veure’s el 29, 30 i 31 d´octubre a la nostra sala en estrena absoluta; i del 5 al 7 de novembre a La Rambleta.

La companyia de dansa-teatre Fil d’Arena presenta a finals d’octubre la huitena peça de la seua trajectòria, una creació col·lectiva nascuda de les residències artístiques de Graners de Creació 2021, que ha estat possible gràcies a la  nostra  col·laboració  amb La Rambleta com a sales amfitriones. ‘Nimbes’ es representarà en tots dos escenaris, del 29 al 31 d’octubre i del 5 al 7 de novembre, respectivament.

[Nimbe. Aureòla, halo. Cercle lluminós que els escultors i els pintors col·loquen darrere del cap dels personatges sagrats. Originalment, desproveït de significat religiós, també s’aplicava a les imatges de certs herois i emperadors vivents a manera de plugim de llum sobrenatural].

‘Nimbes’ no parla de sants ni de santes; tampoc d’heroïnes o grans emperadrius, sinó de dones que tracten d’empoderar-se de manera transversal i comunal, fugint d’exalçaments gloriosos i sobrehumans que bleguen les seues esquenes amb més càrregues i metes asfixiants. ‘Nimbes’ reusa a sacralitzar la dona, a deshumanitzar-la, a erigir-la semideessa, a dir-li que pot amb tot, a sotmetre-la a uns  superpoders inventats per un capitalisme complaent que la vol encara més subjugada i ocupada. ‘Nimbes’ parla de dones fortes que no tenen un altre remei que ser-ho; de germanes, companyes, amigues, mares, mestres i filles que teixeixen xarxes resistents per a sostenir-se unes a d’altres, sense deixar de banda la diversitat que travessa les xàvegues de la sororitat.

«Nimbes tracta de l’herència, del llegat invisible que ens transmetem d’unes a altres. D’abraçar, transformar i deformar la tradició que habita als nostres cossos. És un periple a través de nosaltres, en present, i del que ens deixa la història. Un lloc on compartir entre dones, on ser allò que vulguem, on jugar i ballar juntes al so dels nostres ritmes. Una respiració conjunta que ens espenta i que ens fa més poderoses», explica la companyia.

Aquest és un espectacle interdisciplinar i intergeneracional, creat i interpretat per dones d’entre 4 i 70 anys, amb què Fil d’Arena obri els seus braços a altres professionals de la dansa i a convidades molt especials. A escena, per tant, el públic es trobarà amb deu personatges en diversos moments vitals, amb experiències, realitats i motivacions ben distintes, que es comunicaran mitjançant diferents llenguatges escènics contemporanis, desdibuixant els límits entre la dansa, el circ i el teatre de text i d’objectes. 

Junt amb tres integrants de Fil d’Arena —Isabel Abril, Clara Crespo i Roseta Plasencia—, autores i directores de l’obra, estaran Cristina Andreu i Estela Tartajo, així com les intèrprets no professionals Isabel Fernández, Empar Navarro, Mariola Serra, India Richart, Joana Cantó i Amalia García.

El projecte naix de les experiències i necessitats de les pròpies intèrprets i creadores: «De la necessitat d’estar juntes, fent-nos costat. De la idea de tribu femenina per afrontar tant les quotidianitats, com les problemàtiques que ens sorgeixen com a col·lectiu».

La xarxa afectiva i sorora de ‘Nimbes’ també s’estén entre les cares menys visibles d’aquest equip, completat en la seua majoria per dones.

VERLANGA – 10 años de Fil d’Arena en 4 momentos

Leave a comment

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia web.
explorar
llisca