Skip links

Teatre, dansa i programació familiar: arranca el Cicle Forasteres a Espai Inestable

Share

D´octubre a desembre, Inestable presenta una programació d´arts escèniques de companyies de fora de la Comunitat Valenciana. El Cicle Forasteres acull un total de 34 funcions de 16 companyies diferents, amb propostes de dansa, teatre i programació familiar. Feliços 20, feliços 25. Espai Inestable celebra la seua vintena temporada i Teatro de lo Inestable vint-i-cinc anys com a companyia.

Espai Inestable continua encetant la seua vintena temporada amb el  Cicle Forasteres, una programació d’arts escèniques de companyies de fora de la Comunitat Valenciana, un total de 34 funcions de 16 companyies diferents, amb propostes de dansa, teatre i programació familiar. Arriben a València creacions de ciutats com Barcelona, Santander, Valladolid, Vigo, Càceres, Mallorca, Madrid, Tenerife, Gijón, Sevilla, Aranjuez, Getxo, etc. També dues companyies xilenes.

En octubre presenta, el primer cap de setmana,  Ar(l)mas de la companyia càntabra Café de las Artes, un poema escènic sobre la soledat enmig de la multitud. Després arriba des de Xile  Artificial de Teatro del Terror, amb la participació de la creadora valenciana Nuria del Real. Una peça que s’exhibeix mitjançant un sistema conegut com a teatre silenciós; una manera narrativa que empra tecnologia sense fil a través d’auriculars i transmissors, i que permet generar una interfície entre l’espai escènic i els espectadors. També es podrà veure a Espai Inestable A skin poem for a cosy house, de Los escultores del aire, companyia xilena resident de la Nau Ivanow, centre barceloní amb qui Espai Inestable manté una col·laboració de residències. A Skin poem… treballa des de la hibridació de diferents llenguatges escènics, atorgant-li al cos el protagonisme en la narrativa i l’expressió.

El 14 i el 15 d’octubre, Utopian (Getxo) mostrarà  Yo… en un barco verde, una obra de narrativa transmèdia, on la història es desenvolupa a través de múltiples mitjans i plataformes de comunicació, i que respon a la inquietud de reflexionar en cada etapa de la vida per a poder continuar. I el 27 i 28, la veterana madrilenya Cambaleo Teatro torna a l’espai valencià amb Manual de comportamiento, una reflexió que parteix de la premissa que tot el nostre comportament social i individual depén fonamentalment de com cada persona, o grup de persones, gestionen l’assumpte de la incertesa.

També, al mes d’octubre, Espai Inestable presenta dues de les quatre peces de la seua programació familiar. El diumenge 9, Karlik Danza Teatro amb  La vida de los salmones de la dramaturga Itziar Pascual, premi SGAE Teatre per a la Infància, recentment guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2019. Una peça que concilia la dansa contemporània, la plàstica, la música i la paraula, en un espectacle que parla de les relacions entre nens i adults, la força de la cura i la funció que les cançons d’infants i els contes tenen per a curar l’ànima. I el diumenge 16, Colors, un espectacle oníric, un homenatge al Llibre de les Meravelles, de la companyia mallorquina Estudi Zero Teatre.  

Espai Inestable dedica part del mes de novembre i desembre a la dansa, amb el seu Cicle de Migrats Dansa com a màxim exponent, però també dóna lloc a companyies forasteres de dansa. 

En novembre, la gaditana Rosa Romero mostrarà, els dies 5 i 6, Debut, en el qual s’entremesclen dansa, teatre, performance, ritual i joc. I el 30 de novembre i l’1 de desembre, amb un programa doble, la companyia Provisional Danza de la Premi Nacional de Dansa i Medalla d’Or al mèrit en les Belles Arts, Carmen Werner, presenta Te aviso si el mundo cambia i Compañía Nómada de Roberto Torres El pastor. Les dues companyies coincideixen, una vegada més, en el seu llarg recorregut artístic i aquesta vegada es donen de la mà per a presentar un programa doble de dansa contemporània.

Per últim, en desembre Espai Inestable presenta les propostes de sis companyies forasteres. Les val·lisoletanes Fresas con Nata amb la seua obra  Hijas de Eva, la qual parla de la dona d’ara, amb les seues virtuts i defectes, construïda a través de figures religioses, paganes i mitològiques representades en l’art. Des de Santiago de Compostel·la VACAburra mostrarà  Metodologías Carroñeras para Cuerpos Invertidos, una conferència-freak en format desbordat al voltant de la lectura escènica dels cossos sexuats. 

Del 14 al 16 de desembre, Teatro de Ensalle arriba amb MEMO, un espectacle de teatre i dansa contemporània, performance i arts vives. I, el 17 i 18, els catalans de La Bella Otero presenten Loco Amoris, un espectacle que sorgeix d’un impuls creatiu arrel de l’experiència com a parella dels creadors: una relació a distància. 

Espai Inestable tancarà el seu Cicle de Forasteres, coincidint amb les festes de Nadal, amb dues peces per a públic familiar: Burbujas de papel de Múcab Dans, una proposta visual i plàstica amb dansa i música en directe, que juga des de la imaginació del nen/a, i de l’adult, transportant-lo a un espai on tot és possible. I Aupapá de Zig-zag dansa. Espectacle sense text per a bebés de 0 a 3 anys, un treball dels sentits on la llum, els sons, els gestos i el moviment creen una atmosfera plaent, un reducte d’observació tranquil·la a un temps fora del ritme quotidià. 

Projecte Inestable està de celebració. Feliços 20, feliços 25. 

Espai Inestable celebra la seua vintena temporada i Teatro de lo Inestable vint-i-cinc anys com a companyia.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.
explorar
llisca