Skip links

Ladyfunta ha estrenat el seu projecte -Ací el meu cos- en residència en Graners de creació

Share

La companyia valenciana Ladyfunta ha estrenat aquest cap de setmana a Espai inestable -Ací el meu cos-, un projecte dirigit per Jéssica Martín nascut de les residències artístiques de Graners de Creació 2022, el qual ha estat possible gràcies a la col·laboració de La Rambleta i Espai inestable com a sales amfitriones i al suport de l´IVC, la Nau Ivanow (Barcelona), Sporting Club Russafa, el Racó de Fil i Benamil on estarà en residència en juny. La peça es va poder veure del 22 al 24 d´abril a Espai inestable i del 29 d´abril a l´1 es podrà veure de maig a La Rambleta.

‘Ací el meu cos’ és la tercera part d’un cicle de pràctiques escèniques basades en l’exploració des del buit. Primerament, es va estrenar ‘Play no rules’; després ‘La rebel·lió de les papallones o la primavera que les va parir’, la qual va formar part de l’edició de Graners de creació 2021 i, ara, és el torn de ‘Ací el meu cos’, una proposta multidisciplinària en la qual s’utilitza el cos com a catalitzador i principal eina artística.

“Què ens quedarà quan no ens quede res? Com ens afecta cada espai? Coneixem realment el nostre cos, el tacte de la nostra pell?” Aquestes són algunes de les qüestions que la peça de la companyia Ladyfunta vol portar a l’escenari després de l’exploració i investigació dins del marc de Graners.

Per la seua banda, Jéssica Martín, com a directora artística, explica que la peça anterior ( ‘La rebel·lió de les papallones o la primavera que les va parir’) es va crear en plena pandèmia des del desig de compartir el mateix espai amb altres cossos i la necessitat de recuperar el contacte. “En aquesta nova obra, intente recuperar el meu cos per a compartir-lo en un estat que afavoreix la intimitat i la seva vulnerabilitat”, afirma. Un cos disciplinat per la seua experiència professional i per tots els espais pels quals ha passat. Per això, “m’he submergit en la memòria d’aquest cos, revisant tot el que va aprendre a moure i tot el que no li van deixar moure. A més, hem creat un dispositiu que potencia la seua presència en l’ací i ara: el meu cos desconeix la música que sonarà i les llums que el faran aparèixer i desaparèixer”, conclou. 

A la creadora l’acompanyen quatre compositores amb unes improvisacions igualment íntimes: Luisa Moya, Isabel Latorre, Vir Roig, Marina Delicado. En cada funció, sonarà una música diferent sense que Jéssica Martín sàpiga quin és el tema. Una proposta on el moviment, l’espai sonor, el text, la imatge es fundeixen, dialoguen, discuteixen i es distorsionen el temps. Un lloc en el qual es dona protagonisme també al silenci.

FITXA ARTÍSTICA

Creació i interpretació: Jessica Martín. Dramatúrgia: Xavier Puchades. Disseny d’il·luminació: Carlos Hinojosas. Equip tècnic: Carlos Hinojosas, Hector Montañana. Compositores: Luisa Moya, Isabel Latorre, Vir Roig, Marina Delicado. Vestuari: Aurea Morán.  Producció: Ladyfunta

LADYFUNTA

Els treballs de Ladyfunta s’interessen per la narrativa generada per la imatge i els símbols escènics, components fonamentals del nostre procés creatiu, perquè creiem en el seu potencial escènic. A més, són treballs compromesos amb temes de gènere, des d’una sensibilitat que desitja ser diferent per a evitar caure en certs tòpics. Ladyfunta sorgix d’una necessitat per ampliar els coneixements aplicats a l’escènic. 

GRANERS DE CREACIÓ: Un projecte més que estimulant

Un espai que s’ocupa de protegir i cuidar l’artístic, el procés artístic i al creador. Un espai que vol reformular el fet escènic, el lloc que ocupa el creador i el lloc que ocupa l’espectador. A tots dos fent-los i fent-nos conscients del lloc que ocupem com a ciutadans. Un espai orgànic en el qual s’experimenta, s’investiga, es crea, es presenta, es viu, es respira, s’és crític, es manté una posició social, artística i política.

Leave a comment

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia web.
explorar
llisca