Skip links

La IV edició de Migrats Circ congrega a més de 1000 espectadores i enceta la nova temporada d’Espai Inestable

Share

Migrats Circ, el cicle anual d’arts escèniques de carrer per a tota la família, es va celebrar del 6 a l´11 de setembre a la plaça Nàpols I Sicília, donant tret de sortida a la programació d’Espai Inestable 2022/2023. Inestable continua en setembre amb la seua aposta pel circ: del 15 al 18 de setembre amb l´estrena absoluta de la nova creació d´Arritmados ‘Pa i circ´ i del 22 al 25 amb ‘Llum´ de la companyia DelsAltres, dins del festival Russafa Escènica. També, l´últim cap de setmana d´octubre, la sala presenta ‘Madonna´ de Cia Patrícia Pardo, un espectacle de clown i circ en valencià.

Espai Inestable inaugura la seua programació per a la temporada 2022-2023 amb la quarta edició de Migrats Circ, el cicle anual i gratuït de circ i d’arts escèniques de carrer dedicat a tota la família que va prendre la plaça Nàpols i Sicília com a escenari, del 6 a l’11 de setembre. En aquesta edició, ens han acompanyat més de 1000 veïnes i veins que han gaudit al carrer de 8 propostes artístiques.

El cicle ha acollit set companyies de dins i fora de la Comunitat Valenciana, les quals han mostrat les seues creacions des de diverses tècniques circenses, com els malabars, equilibris, titelles o el funambulisme, entre d’altres. Per quart any consecutiu, Migrats Circ ha sigut el marc on Espai Inestable enceta la seua nova temporada (la vintena), eixint al carrer per a donar la benvinguda a grans i menuts i enfortint així el seu vincle amb el barri de Ciutat Vella. Dues peces llargues (dimarts i diumenge) de 45’ i sis curtes de 20’ cadascuna, repartides en dos blocs.

La companyia de Federico Menini va inaugurar el cicle el dimarts 6 de setembre amb el seu espectacle OYUN. Aquesta peça ha girat per multitud de països: Turquia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Alemanya, Portugal… Un espectacle únic i innovador per a tots els públics que combina humor, originalitat, ritme i depurada tècnica de malabars.

El dimecres 7 i dijous 8 de setembre es va veure el treball de les companyies Decopivolta Teatre, Sputniks Cia i Novo Circo (Jano Costas). La CIA Decopivolta Teatre, del País Basc i la Comunitat Valenciana, va presentar ‘Tulipas’, una proposta fresca i divertida en la qual dues eixelebrades veïnes van donar l’espectacle i on el públic va prendre partit, tenint veu i vot fins i tot en el final de l’obra. Per la seua banda, la catalana Sputniks CIA va mostrar ‘Quatre parets i un sostre’ a partir d’un recull de reflexions de Lara Renard, Miki Sol i Sophie Núñez amb trapezi, teatre i titelles, després de compartir amb persones i projectes a Uganda, Bolívia, Cuba, Xile, als camps de refugiades de Sèrbia i Bòsnia i Herzegovina, a la frontera de BiH i Sèrbia amb Croàcia. Va tancar aquest bloc la companyia galega Novo Circo de Jano Costas amb el seu espectacle de clown i circ, una peça que barreja l’habilitat de malabars, la força de les acrobàcies i el desenfrenat enginy amb la participació del públic.

Durant les jornades del divendres 9 i dissabte 10, Migrats Circ va acollir altres tres companyies. El valencià Ángel Sánchez va presentar ‘Vespra’, una peça que a través d’acrobàcies busca l’equilibri dins d’un entorn d’inestabilitat. També actuaren CIE Yifan (Ignacio Herrero) i CIA de Paso (Clara Larcher), les quals van participar en el cicle després de la seua setmana de residència de creació a Enguera, dins del programa (2 2)², organitzat per BenAmil i Espai Inestable. Ignacio Herrero va mostrar el seu treball ‘Mi Ala’ des del circ humà i Clara Larcher ‘Ataduras’, una peça on es barregen les acrobàcies i la dansa.

Com a tancament del cicle, el diumenge 11, Ignacio Herrero i la seua companyia Yifan van portar a la plaça de Nàpols i Sicília ‘Gritando sin hacer mucho ruido’, un espectacle a la frontera de diferents disciplines entre l’equilibri, la corda fluixa, la dansa i l’escriptura. Aquesta creació pren com a punt de partida el tema de la solitud per a portar al públic a un univers ple d’humor i poesia. Aquesta peça “íntimament universal” va rebre el Premi al Millor Espectacle en el festival Internacional de Valladolid.

Una aposta fèrria pel Circ a Inestable

Espai Inestable continua en setembre amb la seua aposta pel circ: del 15 al 18 amb l’estrena absoluta de la nova creació d’Arritmados ‘Pa i circ’, una peça desenvolupada al programa de residència Graners de Creació Migrats Circ, i del 22 al 25 amb ‘Llum’ de la companyia DelsAltres, dins del festival Russafa Escènica. També, l’últim cap de setmana d’octubre, la sala presenta ‘Madonna’ de Patrícia Pardo, un espectacle de clown i circ en valencià.

Així, com cada any, Inestable consolida el seu suport al circ dins de la seua programació. “Som un projecte que aposta pel treball amb el cos i el circ té el seu motor de treball en el cos. Encetem la temporada obrint els nostres cossos acròbates a la ciutat de València i al seu espai públic”, afirma Jacobo Pallarés, codirector de Projecte Inestable.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.
explorar
llisca