Skip links

La disbauxa dels Pedacets

Share

L’Ajuntament de Bellreguard, després de recuperar en els anys 70 el caràcter popular de les seues festes majors, va decidir incluore la figura de Els Pedacets en la desfilada de l’inici de les Festes del Poble. 

Els Pedacets com a personatge singular de les festes de Bellreguard respon a la necessitat d’impulsar la protecció, fomentar la recuperació i posar en valor el patrimoni històric i cultural de Bellreguard.

La disbauxa dels Pedacets és una proposta escènica creada per la companyia valenciana Teatro de lo Inestable, per ser representada anualment la Vespra de les Festes del Poble.

 

Paraules d’un Pedacet cabró

Mentre tots dormen comença el relleu. Un que mira a la banqueta nerviós i un altre que mira de reüll mentre calfa en la banda. Comencen els relleus, veurem què ens toca, veurem com va el repartiment dels sacs d’arena. Tindrà també el nou alcalde una piscina a sa casa per a fer-se una voreta amb l’arena robada? L’enxamparà la següent tempesta posem de nom “Otilia”, com la meua tia? Li traurà els colors? Un se’n comença a anar i un altre comença a vindre, cabran junts en el despatx de l’Alcaldia? Què es diran d’amagat, a cau d’orella? S’abraçaran o trauran el garrot com a quadre de Goya? Serà l’1 de gener el duel  a garrotades o el duel amorós? Anirem de noces el setembre que ve? Voldrà un AVE directe a la seua platja, voldrà un tramvia, què voldrà el nou alcalde? Anirà casa per casa demanant un sac d’arena i un impostet per a solucionar la fam de la mar a la platja? Regalarà carassetes, el següent pas del protocol COVID por a tapar-se la cara, i farà de Bellreguard un ball de carassetes com els venecians? Doncs que espere que arribe la tempesta Otilia perquè els carrers de la platja de Bellreguard semblen els canals de Venècia…

 I mentre, els altres partits per on caminen? Igual esperen els relleus per a dis aquesta boca és meua i ací està l’arena… encara que no sé si saben on està la platja. O si aquesta és la de Bellreguard o la de Guardamar de la Safor o la de Miramar… No sé, ja que camine una mica perdut… venim a riure’ns de vosaltres perquè en l’infern ens crema el cul i cada setembre eixim per a airejar-nos i airejar els draps bruts del nostre benvolgudíssim poble…

Mentre estem a l’espera li tornem a preguntar al nostre alcalde: on està l’arena?

Firmat: el Pedacet, MichelinFITXA ARTÍSTICA

 Arxius

Dossier (valencià)
Rider (valencià)
Dossier (castellà)
Rider (castellà)
This website uses cookies to improve your web experience.
explorar
llisca