Skip links

La companyia xilena Teatro Puerto en residència artística internacional a Espai inestable

Share

Espai inestable, en col·laboració amb La Rambleta, acull aquesta setmana en residència a la companyia de teatre xilena TeatroPuerto, la qual ha aterrat a Espanya per a iniciar el seu projecte de recerca artística ‘Cultura Homosexual´.

Després de passar dues setmanes a la Nau Ivanow (Barcelona), Rodrigo Zarricueta i Charly, estaran amb nosaltres per continuar desenvolupant la fase inicial del seu projecte. Provinents de la Serena, Xile, la seua recerca gira entorn del moviment LGTBIQ a Llatinoamèrica, Espanya i altres territoris per a trobar referències i així treballar en un procés de creació.

A més de la residència, la qual es durà a terme a la nostra sala i a les instal·lacions de La Rambleta, el diumenge 10 d’abril presentem el seu espectacle ‘La Marilym’, acompanyat d’un col·loqui on els creadors podran posar en comú amb el nostre públic la seua recerca i la seua tasca a l’altre costat de l’oceà.

La Marilym. L’estrella del cinema es reencarna en un transgènere que la invoca, l’admira i reviu mitjançant el culte a les fotografies que té d’ella, al de les seves cançons i a les seves pel·lícules. En aquesta identificació, el personatge enfronta les seves necessitats més profundes i les reclama des de l’únic lloc segur que posseeix, el seu cos.

Teatro Puerto és una organització situada a La Serena (Xile), dedicada a les arts escèniques amb focus en la professionalització i la creació i formació d’audiències. El vincle amb Espai inestable va començar l’any 2017, i hui en dia, mantenim la col·laboració i intercanvi entre els dos espais perquè les nostres companyies realitzen residències artístiques i de gestió.

Cultura Homosexual. La investigació va començar amb una primera residència a la Nau Ivanow, ia ara continua a Espai Inestable. Posteriorment, faran residència a Xile durant 2 mesos i finalment acabaran a Buenos Aires amb la presentació del projecte. Així doncs, la companyia vol fer un encreuament de 3 territoris per veure les similituds i diferències en la matèria que investiguen.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.
explorar
llisca