Skip links

Espai Inestable acull l`estrena absoluta de `Vincent` de la companyia valenciana L`Últim Toc Teatre

Share

Demà, dijous 28 d´abril, i fins diumenge 1 de maig, Espai Inestable acull l’estrena absoluta de -Vincent- de la companyia valenciana L´Últim Toc Teatre, una peça teatral que ens permet caminar per la vida, la ment i els quadres de Vincent Van Gogh.

Vincent’ narra la vida d’un dels genis de la Història de l’Art. Una personalitat que hagué d’enfrontar-se tant als seus propis fantasmes com a un món que mai el va comprendre. I tot, per poder fer allò que el realitzava vitalment: pintar. “A cavall entre el deliri i l’espiritualitat aquesta obra ens relata la passió, mort i resurrecció de Vincent Van Gogh, el mal anomenat ‘Crist de les mines de carbó’ que tingué una vida intensa, cristològica i que ens mostrà, entre d’altres coses, que els fruits d’allò que sembrem no sempre es recullen en vida”, explica la companyia. 

Las cartas que Van Gogh enviava plenes de dibuixos a Theo són la base d’aquesta història. A partir de la correspondència epistolar entre Vincent i el seu germà Theo, l’autor del text, Emili Chaqués, mostra una personalitat complexa, intel·ligent i plena d’empatia. En aquest sentit, i com en altres peces signades per Chaqués, l’obra barreja materials originals que han estat traduïts, revisats, adaptats i, a la fi, recreats i reinventats per l’autor. 

Un al·legat en defensa de les persones que pateixen trastorns mentals i a favor de la creativitat.

Vincent és un espectacle dirigit a tots els públics, que té com a objectiu fer visible una altra cara dels trastorns de salut mental. Des d’un punt místic, poètic, reflexiu i no exempt de comèdia i drama L’Últim Toc Teatre presenta aquest nou muntatge que tracta el tema de les malalties mentals. “Volem contar una història sobre una persona que va ser refusada constantment per no encaixar en la societat i que només tingué el suport del seu germà Theo”, afirma la companyia. “En aquest relat s’aprén que en atorgar confiança a una persona li donem la possibilitat de créixer, madurar i, sobretot, ser feliç”, afegeix.

Amb ‘Vincent’, la companyia valenciana parla de les malalties mentals, de la passió i de l’esperança: pretén visibilitzar i normalitzar els trastorns mentals, remarca la necessitat del suport d’algú per emprendre un camí artístic, apropant al públic la figura de Van Gogh com a persona i amb un món interior brillant. 

El valencià Claudi Ferrer, amb una llarga trajectòria en l’escenari i en audiovisual, és l’actor que dona vida a Vincent. 

L’espectacle podrà veure’s a Espai Inestable del 28 a l’1 de maig.

Fitxa art& iacute;stica

Direcció: L’Últim Toc Teatre; Actors: Claudi Ferrer i Emili Chaqués; Text: Emili Chaqués; Música original:Patrick Charles Martineau; Il·luminació: Víctor Antón; Tècnics llum i so: Carles Sanchis i Sergi Sánchez; Escenografia: Marc Campins; Vestuari: Aitana Martínez; Assessorament dramatúrgic: Carles Montoliu; Assessorament escènic: Paula Santana.

Leave a comment

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia web.
explorar
llisca