Skip links

Ens posem en moviment amb la temporada de dansa

Share

Comencem la temporada de tardor dansa des del divendres 22 d’octubre i fins al pròxim 5 de desembre. Tres estrenes de companyies valencianes, un cicle amb una vintena de peces breus i un premi nacional de dansa entre els espectacles que conformen la temporada.

Ballant a casa

Posem en marxa aquesta programació amb  l’estrena del nou espectacle de  La Coja Dansa,  Enlluernador, en el qual la companyia valenciana capitanejada per Santi de la Fuente  i  Tatiana Clavel aposten per un elenc jove per a mostrar allò que s’il·lumina quan s’apaguen les llums encegadores del poder.  Paula Romero,  Ivan Colom,  Guillermo Miudo,  Marta García i  Santi de la Fuente interpreten  el seu últim treball embastat a través de la poesia d’Elsa Moreno, qui també posa el cos en escena, i que veurà la llum del divendres 22 fins al diumenge 24 d’octubre, després de la seua residència amb nosaltres.

Altres dues companyies valencianes que posaran en peus els seus nous espectacles pròximament són  Fil d’Arena i  Julia Irango, totes dues després de la seua residència  amb nosaltres amb el suport del programa Graners de Creació. En el cas de les primeres, Nimbes, serà el primer muntatge amb un elenc intergeneracional que han volgut reunir per a parlar de dones que tracten d’empoderar-se de manera transversal i comunal.  Juntament amb La Rambleta  hem apostat per aquest projecte  a les nostresresidències i l’espectacle podrà veure’s en tots dos espais a la fi d’octubre i principis de novembre.

Julia Irango, per part seua, busca apel·lar a la memòria de l’espectador i posar-la en joc  a través de referents de la cultura pop en la seua peça Ningú morirà després de mi.  En l’edició anterior de  Migrats Dansa va ser la guanyadora en el seu format breu i  aquest any  serà l’encarregada de donar el tret d’eixida a la nova edició. Pel cicle, que tindrà lloc de l’11 al 29 de novembre, passaran al voltant de 20 creadores de dansa contemporània, de dins i fora de la Comunitat Valenciana, en la seua ja habitual cita entre  la nostra sala i el Centre del Carme Cultura Contemporània.

Dansa forastera

Companyies de la resta del territori espanyol també tenen cabuda en aquesta temporada. Els càntabres Beatriz Palenzuela i  Rafael de la Llastra, de la companyia  Babirusa Danza, convidaran a l’espectador a degustar el temps amb tots els seus sentits en  Recuerda que no pueden cancelar la primavera els dies 5 i 6 de novembre. Eixe mateix cap de setmana la companyia asturiana ZigZag Danza  presentarà el seu  Jardín Secreto, un espectacle per a la primera infància que podrà gaudir tota la família.

Posaran punt i  final a la programació de dansa de tardor al desembre  Carmen Werner i  Alberto Cortés. La que va ser premi nacional de dansa en 2007 torna a  la nostra sala amb el seu espectacle  Instrucciones para mejorar la vida, que reuneix a 4 ballarins d’edat avançada per a traslladar el seu aprenentatge vital a l’escena.


Per part seua,  Alberto Cortés i  Rosa Romero ens  visitaran amb  La Teoria de la Pelvis, una hipòtesi sobre la urgència d’accionar el cos. Una experiment de reacció en cadena que es va gestar durant el confinament i que ara ha sigut seleccionat en el  XIX Circuit de la Red de Teatros Alternativos. Podreu veure-la els dies 4 i 5 de desembre a la sala i comptarà amb un taller obert a professionals de la dansa en  Espai La Granja.

LAS PROVINCIAS – La Coja Dansa, la poesía de Elsa Moreno, Fil d’Arena y Julia Irango se suben a las tablas en Inestable

VALENCIA PLAZA – Espacio Inestable recibe a Carmen Werner y el estreno de lo nuevo de La Coja Dansa

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.
explorar
llisca